fbpx
The Ultimate Host; een interview met organisatiecoach Dirk Mulder
18146
post-template-default,single,single-post,postid-18146,single-format-standard,wp-custom-logo,theme-nouveau,nouveau-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Interview met organisatiecoach Dirk Mulder; The Ultimate Host

Interview met organisatiecoach Dirk Mulder; The Ultimate Host

Onlangs had ik een hele leuke foto-opdracht: organisatiecoach Dirk Mulder van het bedrijf The Ultimate Host vroeg mij een samengesteld portret (een verhalend portret bestaande uit 2 of 3 beelden) te maken voor zijn nieuwe website, die in de maak is. Samen zijn we gaan brainstormen hoe dit vorm te geven.

Hij heeft mij alles verteld over zijn onderneming en vooral over waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet. Ik bedacht daarbij hoe we die visie kunnen ondersteunen met foto’s, op de bedrijfswebsite, blog en sociale media.

Hieronder zie je het resultaat van de fotosessie voor The Ultimate Host en tevens het interview met de man achter dit bedrijf: Dirk Mulder!

Kun je jezelf en je bedrijf even voorstellen?

Ik ben Dirk Mulder, ik ben geboren in 1955 en ik woon in Leerdam. Mijn bedrijf is The Ultimate Host.

Ik ben organisatiecoach en werk aan de ontwikkeling van organisatie en teams.

In dit werk ben ik met mijn klanten op zoek naar de “creatieve” ruimte, de ruimte waarin creatie van nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling en verdieping kan plaatsvinden.

Waarom ben je met jouw bedrijf gestart?

Tijdens mijn coachopleiding groeide bij mij de overtuiging dat ik het werken aan de ontwikkeling van mensen en teams tot mijn primaire werkzaamheid wil maken.

Daarom ben ik eind 2012, naast mijn baan als organisatieadviseur met mijn bedrijf “The Ultimate Host” gestart. Vanaf begin 2014 werk ik volledig vanuit “The Ultimate Host” en heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt!

Wat is jouw missie?

Mijn missie is verwoord in de naam van mijn bedrijf “The Ultimate Host”. Gastheerschap, voor jezelf en voor anderen is de basis voor de ontwikkeling van jezelf en de relatie met je omgeving.

Mijn missie is het creëren van omgevingen waarin en gebeurtenissen waarbij organisatie, team en persoonlijke ontwikkeling plaatsvinden. Het doel hiervan is het realiseren van blijvende verandering, het versterken van persoonlijk leiderschap en het verbeteren van samenwerking in teams en organisaties. Kortom het realiseren van een lerende en productieve organisatie.

Je laat je in je manier van werken onder andere inspireren door Nieuwe Hollandse Waterlinie, kun je dat toelichten?

Voor mij zijn de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar forten een inspiratiebron. Een oud verdedigingswerk, gebouwd om de vijand buiten te houden. Door nieuwe technologie en veranderende omstandigheden heeft het zijn functie verloren, en nu…letterlijk en figuurlijk zijn de forten broedplaatsen geworden. Educatie, kennisontwikkeling, recreatie, kunst, cultuur, natuur en ontspanning op plaatsen waar eerst spanning heerste… waarlijk creatie van nieuwe ruimte. Een echte inspiratiebron omdat we allemaal wel situaties kennen waarbij het lijkt alsof datgene waarvoor we willen gaan, of waartoe wij zijn voorbestemd er niet meer toe doet. Achterhaald door de tijd, of gewoon even niet meer relevant.

Je moet op zoek naar nieuwe zingeving. Herpakken, en wellicht jezelf heruitvinden. Ik vind de Nieuwe Hollandse waterlinie daar een mooi voorbeeld van.

Wat zijn je ambities? Wat wil je nog heel graag doen als coach?

Allereerst is mijn ambitie het verder ontwikkelen van mijn bedrijf. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen hun talenten volledig kunnen benutten. Op dit moment staan veel mensen vanwege een handicap, of vanwege hun leeftijd geheel of gedeeltelijk buiten de arbeidsmarkt. Dat is een enorme verspilling van talent en energie. Ik zou graag een (fysieke) omgeving willen creëren waarbinnen deze groep hun talenten (her-)ontdekken en daardoor in hun kracht komen te staan.

Wat is jouw advies voor startende collega ondernemers?

Mijn advies voor startende collega ondernemers is om goed na te gaan waarom je een bedrijf wilt opzetten en wat je ermee wilt bereiken. Dit wordt door Simon Sinek goed beschreven in zijn boek “Start with the why”.   Met deze “Why” als ankerpunt ben je in staat om focus aan te brengen. En dat is precies wat je als ondernemer nodig hebt om gezien te worden. Dit advies navolgen is in de hectiek van alle dag best lastig merk ik, en het biedt mij iedere keer weer de mogelijkheid om het wat en hoe van mijn activiteiten te evalueren en bij te sturen.

Gastheerschap, voor jezelf en voor anderen is de basis voor de ontwikkeling van jezelf en de relatie met je omgeving.

Paulien Kluver

Ik ben fotograaf; gespecialiseerd in verhalende zakelijke portretten en websitefotografie. Ik maak professioneel fotografisch beeld dat communiceert en raakt. Dat doe ik voor voor zelfstandig ondernemers, bedrijven en organisaties.