fbpx
WIE IK BEN - Paulien Kluver Film & Photography
9
page-template-default,page,page-id-9,wp-custom-logo,theme-nouveau,nouveau-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

WIE IK BEN

Ik geloof dat als je 100% jezelf bent en je dat op een krachtige manier laat zien, je veel betere verbinding maakt met potentiële klanten en opdrachtgevers. En die verbinding laat ik jou ook maken, door middel van een goed portret.

Paulien Kluver

Ik ben geïnteresseerd in mensen. De interactie met die mensen en het horen van hun verhaal, is een verrijking van mijn leven. Ik hou van onderzoeken, observeren; hoe is iemand, hoe beweegt diegene en wát beweegt hem of haar. Mijn camera is een fijne tool om daar achter te komen en het nog vast te leggen ook. Als kunstenaar wil ik creëren; een waardevol document in de vorm van een portret of fotoserie. Als creatief ondernemer wil ik plezier en inkomen uit mijn werk.

Toen ik 12 jaar was stond ik voor het eerst in de doka, bij een cursus fotografie. PATS! BOEM! RAAK! Nooit meer gestopt met fotograferen. De FotoAcademie in Amsterdam was voor mij daarom een logische studiekeuze.

 

Toch zocht ik na mijn studie lange tijd heel hard de andere kant op naar een ‘normaal’ leven met een vaste kantoorbaan. Ik wilde in een bepaald plaatje passen, maar werd er doodongelukkig van.

 

Toen heb ik mijzelf onder de loep genomen: ik vond ‘ik ben geen ondernemer’ wel een goed excuus om niet te ondernemen, maar heel eerlijk: ik durfde niet. En daardoor kwam ik telkens in een baan terecht waarin ik totaal niet bloeide. Tussen mensen met wie ik weinig verbinding voelde.

Er zat maar een ding op: uit die situatie stappen en 100% voor de fotografie gaan.

Ik zocht een goede coach. Met haar hulp kwam de ondernemer in mij naar boven en wat blijkt: ik vind ondernemen als creatief dus heel erg leuk en het past bij mij!

 

Vanaf toen was er geen stoppen meer aan. In beweging blijven, vertrouwen, doorzetten en willen leren. En ja, daarbij ga ik vaak uit mijn comfortzone. Maar het loont: ik bloei en er is daadwerkelijk markt voor mijn fotografie.

 

Ik heb namelijk alleen maar leuke en goede klanten. Weet je waarom? Omdat ik nu wél die verbinding maak. En dat wil ik voor mijn klanten ook; ik geef die verbinding door, door middel van een goed portret.


Het moment van de connectie met de persoon die ik fotografeer vind ik iedere keer bijzonder; dan zie ik diegene zich openstellen. Op dat moment klikt niet alleen mijn camera, maar heeft ook de geportretteerde de klik met mij als fotograaf. En uit díe klik komt de juiste foto: de foto die communiceert en raakt!